Ανοιχτή διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη στο ΑΠΘ

Aυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search… η ζωή των ανθρώπων εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους». Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει «μαθαίνουν»;

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της διάλεξης, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;», που θα δώσει ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Δρ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος ομιλητής θα αναφερθεί στην πρόσφατη έκρηξη στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στις επιστημονικές, ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις που έχουν προκύψει.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η ομιλία είναι ανοιχτή για το κοινό και δεν προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις για την παρακολούθησή της.

Πηγή: dailythess.gr 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.