Πρόγραμμα Εισηγήσεων ΕΕΔ για το Μάιο 2016

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εισηγήσεων της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων για την περίοδο Μαΐου 2016. Οι εισηγήσεις γίνονται ημέρα Τρίτη και ώρα 8.00 μ.μ στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Ακαδημίας αριθμ. 60).

10-5-2016: Χρήστος Σαββόπουλος, Μ.Δ.Ε. στη Πολιτική Δικονομία, Δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: «Τα γενικά και ειδικά προνόμια της αναγκαστικής εκτελέσεως κατά το Γαλλικό Δίκαιο σε σύγκριση με το Ελληνικό Αστικό Δικονομικό Δίκαιο».

17-5-2016: Herbert Roth, Καθηγητής της Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Regensburg (Γερμανίας), Πρόεδρος της Ενώσεως των Καθηγητών της Πολιτικής Δικονομίας (Zivilprozessrechtslehrervereinigung). Το θέμα της εισηγήσεως θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο 2016 (η εισήγηση θα γίνει στα γερμανικά αλλά θα υπάρχει πλήρης μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά, ενώ στη συζήτηση θα γίνεται  διερμηνεία των ερωτήσεων  και των απαντήσεων από  ελληνικά στα  γερμανικά και αντιστρόφως).

18. 24-5-2016: Χάρης Τσιλιώτης, Επ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα: «Νέα αστικοδικονομικά  και συνταγματικά δεδομένα στη νεώτερη νομολογία του Αρείου Πάγου για το ύψος της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλάβης». 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.