Παρουσίαση βιβλίου: «Γεντί Κουλέ η Απολογία» της Χρυσούλας Γιαταγάνα

Οι εκδόσεις «Μολύβι» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος
“Γεντί Κουλέ η Απολογία” της Χρυσούλας Γιαταγάνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, Κλεάνθους 57, Θεσσαλονίκη

Μία νέα εισαγγελέας σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση στo Γεντί Κουλέ. H εξαθλίωση στη ζωή των κρατουμένων, οι ανακρίσεις στη φυλακή, προσωπικές ιστορίες των κρατουμένων… Μία στεγνή περιγραφή της σκοτεινής πλευράς του σωφρονιστικού συστήματος…

Στο βιβλίο διαπλέκονται δυο παράλληλες αφηγήσεις. Η πρώτη παρουσιάζει τον αγώνα της εισαγγελέως που οδήγησε στο κλείσιμο του Γεντί Κουλέ και εξελίσσεται σ’ ένα ψυχολογικό θρίλερ.
Η δεύτερη, αφορά την προσωπική ζωή της εισαγγελέως. Γραμμένη σε παρελθόντα χρόνο, περιλαμβάνει μεμονωμένα επεισόδια φλας μπακ που παρεμβάλλονται αυθαίρετα στην πρώτη αφήγηση.
Η ιστορία της ζωής της εισαγγελέως, όπως διαπλέκεται με τις πολλαπλές ιστορίες ζωής των κρατουμένων, αλλά και των λοιπών πρωταγωνιστών, εξυφαίνει εν τέλει έναν καμβά, όπου σκιαγραφούνται μια σειρά από γνωστά και άγνωστα νεοελληνικά οξύμωρα, με φόντο την πολιτική εξουσία….

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
-Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας του ΑΠΘ.
-Μαρία Ζουμπούλη, Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΙ Ηπείρου.
-Γιάννα Παναγοπούλου Μπέκα, ΔΝ δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
-Κωνσταντίνος Αποστολίδης, συνταξιούχος δικηγόρος.
-Χαιρετισμό θα απευθύνει μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
-Μουσικό σχόλιο: Νίκος Ορδουλίδης, πιάνο και
Χρήστος Μαστέλος, τραγούδι.
-Συντονισμός εκδήλωσης: Βασίλης Κοντογουλίδης, δημοσιογράφος.

Το βιβλίο «Γεντί Κουλέ η Απολογία» διατίθεται στον χώρο των Εκδόσεων Μολύβι (Λ. Ιασωνίδου 10, Καλαμαριά – 2311 284046, 6948524500), στο e-shop του εκδοτικού κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ekdoseis-molybi.gr/product.php?id_product=45 και στα βιβλιοπωλεία. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.