Επιμορφωτικό πρόγραμμα: πεδίο συνάντησης δικαίου και λογιστικής

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για δικηγόρους και λογιστές με τίτλο

«Βασικές προβληματικές και ζητήματα αιχμής στο πεδίο συνάντησης δικαίου και λογιστικής»

Στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα που λειτουργεί στη Νομική Σχολή ΑΠΘ (ΦΕΚ Β΄ 5/8.1.2016) οργανώνει, σε συνεργασία με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στις 17-19 Μαρτίου 2016 (17.3: 5-9.30 μ.μ., 18.3: 5-9.30 μ.μ., 19.3: 10 π.μ. – 3 μ.μ.). Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλαμβάνει είκοσι (20) θεματικές, το δε αναλυτικό πρόγραμμα, που είναι διαθέσιμο εδώ, διαρθρώνεται σε έξι θεματικές ενότητες:

1.    Γενική εισαγωγή – Ζητήματα ευθύνης των λογιστών και ελεγκτών

2.    Ζητήματα φορολογικού δικαίου

3.    Ζητήματα φορολογικού ποινικού δικαίου

4.    Ζητήματα εταιρικού δικαίου με λογιστικό ενδιαφέρον

5.    Οργάνωση του λογιστικού και ελεγκτικού επαγγέλματος

6.    Λογιστικά πρότυπα

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Σημειωτέον επίσης ότι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα συγκεντρώσουν και 1,6 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Στόχοι

Το σεμινάριο εκκινεί από την παραδοχή ότι ζητήματα που βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ λογιστικού και νομικού κλάδου αντιμετωπίζονται συχνά ως πολύ «τεχνικά» και παραμελούνται από τους νομικούς, ενώ αντίστροφα και οι λογιστές τείνουν να παραμελούν τις νομικές (ή κοντινές στα νομικά) πτυχές των θεμάτων, με τα οποία καταγίνονται. Γι’ αυτό, το παρόν πρόγραμμα προσπαθεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση σημαντικών θεμάτων, στο πεδίο συνάντησης αυτών των επιστημονικών και επαγγελματικών αντικειμένων, ώστε όσοι το παρακολουθήσουν να βελτιώσουν το επίπεδο γνώσεων στο δικό τους αντικείμενο και να μπορούν να συνεργαστούν ευχερέστερα και αποτελεσματικότερα με τους επαγγελματίες του εκάστοτε άλλου αντικειμένου.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι δικηγόροι θα έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη σύγχρονη νομοθεσία και νομολογία στις ανωτέρω θεματικές ενότητες και θα έχουν αποκτήσει εξοικείωση με ζητήματα των λογιστικών προτύπων και του λογιστικού επαγγέλματος. Οι λογιστές θα έχουν επιμορφωθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες και επόπτες του κλάδου τους, με εκπαιδευτική πείρα. Επιπλέον θα έχουν ενημερωθεί όχι μόνο για θέματα εταιρικού, φορολογικού και ποινικού δικαίου που αφορούν τους πελάτες τους, αλλά και για το καθεστώς της προσωπικής τους ποικιλόμορφης ευθύνης (πειθαρχικής, αστικής, ποινικής).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του νομικού και λογιστικού κλάδου, που εργάζονται είτε αυτόνομα ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως στελέχη εταιριών. Απευθύνεται επίσης σε δικηγόρους και υπαλλήλους τραπεζών και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν τη λογιστική και το λογιστικό και φορολογικό δίκαιο στην εργασία τους.

Διδάσκοντες

Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

(α) καθηγητές και λέκτορες των Νομικών Σχολών του Α.Π.Θ. και του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και εξειδικευμένοι στο φορολογικό δίκαιο δικηγόροι, Δ.Ν.

(β) μέλη δ.σ. και στελέχη της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, που είναι η εποπτική αρχή του λογιστικού και εποπτικού επαγγέλματος, καθώς και έμπειροι εισηγητές του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ).

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής (μόνον ηλεκτρονικά) από 19/1/2016 έως 22/2/2016. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση υποβάλλεται εδώ.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 90 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο. Ειδικώς για ασκούμενους δικηγόρους και ασκούμενους ορκωτούς ελεγκτές το κόστος είναι 60 Ευρώ, ενώ το κόστος ανά εκπαιδευόμενο που αναλαμβάνεται από νομικά πρόσωπα είναι 120 Ευρώ.

Χώρος διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Ι. Μανωλεδάκης» του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Κτίριο Διαγωνίου ΔΣΘ, Τσιμισκή 103).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Λέκτορα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Γ. Ψαρουδάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpsaroudakis@law.auth.gr.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                                      Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Διά Βίου Μάθησης                                                   του Προγράμματος

       Στ. Ανδρέου, Καθηγητής                                  Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι, Καθηγήτρια

Διάρκεια υλοποίησης προγράμματος
έναρξη:
Πέμπτη, Μάρτιος 17, 2016
λήξη:
Σάββατο, Μάρτιος 19, 2016
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *