Διασφάλιση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε.

Το Ινστιτούτο Egmont και η Ομάδα για την Ανάπτυξη (D Group) διοργανώνουν στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 5-5-2015, και στην τοποθεσία Press Club, Rue Froissart 95, 1040 Brussels, το πρώτο Συμπόσιο για τη διασφάλιση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε.

Στην οργάνωση του Συμποσίου οδήγησε το πολύπλοκο και αβέβαιο ενεργειακό σκηνικό, που παρατηρείται τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν, λοιπόν, οι πολιτικές για μια εναρμονισμένη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος του εφοδιασμού της Ευρώπης με ηλεκτρική ενέργεια, με συμμετοχή σημαντικών φορέων του χώρου της ενέργειας και εκπροσώπων των κρατών μελών.

Επιμέρους εστίες προβληματισμού που θα τύχουν διαπραγμάτευσης είναι π.χ. η ανεπάρκεια της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, η δυνατότητα αξιοποίησης σχετικά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η επέκταση και διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας εντός Ε.Ε., η ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, η διαφοροποίηση των εθνικών πολιτικών και η μεταβλητότητα του εφαρμοστέου νομικού πλαισίου, όπως και η αναζήτηση επενδύσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Συμπόσιο καλούνται να προχωρήσουν σε εγγραφή online μέχρι τις 28 Απριλίου 2015.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.