Πιθανές συνέπειες του Brexit για την προστασία των Βρετανών καταναλωτών

Σας προωθούμε σχετική τοποθέτηση του Chris Willet, Καθηγητή Εμπορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Essex. Ο Καθηγητής παραθέτει τις σημαντικότερες κατακτήσεις της Ευρωπαικής Ένωσης στον τομέα προστασίας του καταναλωτή. Κατόπιν, εκφράζει ανησυχίες για το κατά πόσο μετά το δρομολογούμενο Brexit οι βρετανοί καταναλωτές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα θεσπισμένα από την ΕΕ προνόμια. Οι φόβοι του περί του αντιθέτου εδράζονται βασικά στις εξής σκέψεις:

Πρώτον, ότι στην Βρετανία επικρατεί έντονη αμφισβήτηση για την αναγκαιότητα ενός τόσο εκτενούς και αυστηρού νομικού πλαισίου για να προστατευτεί ο Ευρωπαίος καταναλωτής. Υποστηρίζεται, ότι οι υφιστάμενες διατάξεις ευνοούν τη γραφειοκρατία και υπονομεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.

Δεύτερον, ότι σε περίπτωση σύναψης συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ ή άλλων τρίτων χωρών, η απομείωση της έννομης προστασίας που απολαμβάνει ο Βρετανός καταναλωτής βάσει του Ενωσιακού κεκτημένου μπορεί να τεθεί ως όρος στη χώρα του.

Διαβάστε το κείμενο, εδώ.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.