9 διώξεις από την ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη του δημοψηφίσματος

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε πειθαρχικές διώξεις κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα σε μαζική προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών ενόψει του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου, που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, τα τηλεοπτικά κανάλια φέρονται να επιχείρησαν να διαγράψουν από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση περαιτέρω αποδεικτικού υλικού.

Εκτός από την ΕΣΗΕΑ, έρευνα για το ρόλο των τηλεοπτικών εκπομπών κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 διενεργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και η Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Πηγή: avgi.gr 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.