417 εκ. δολάρια ως αποζημίωση σε καρκινοπαθή εις βάρος παραγωγού προϊόντος

Στο παρελθόν είχαμε ξαναασχοληθεί με το ζήτημα της ευθύνης της εταιρίας Johnson’s & Johnson’s για καρκινογενέσεις από τη χρήση προιόντων της. Χιλιάδες καταναλωτών έχουν προσφύγει στα αμερικανικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις μαμούθ, ισχυριζόμενοι ότι ανέπτυξαν όγκους από τη χρήση του μωρουδιακού ταλκ της εταιρίας στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων. Η ευθύνη της εταιρίας εντοπίζεται στο ότι παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στη σύνδεση μεταξύ μακροχρόνιας χρήσης του τάλκ και ανάπτυξης όγκων, ιδίως στις ωοθήκες των γυναικών, παρότι αυτή είναι επιστημονικά διαπιστωμένη. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η εταιρία έστησε ολόκληρη πλεκτάνη για να αποσιωπήσει πορίσματα ερευνών που είχε στη διάθεσή της από το 1970 και να εμποδίσει να ταξινομηθεί το ταλκ ως καρκινογόνος ουσία. Διαβάστε εδώ.

Πολύ πρόσφατα δημοσιεύτηκε άλλη μια δικαστική απόφαση επί αγωγής με το παραπάνω περιεχόμενο και αίτημα, η οποία, όχι μόνο έκανε δεκτό το πταίσμα της Johnson’s & Johnson’s, αλλά ξεπέρασε σε αυστηρότητα και κάθε δικαστικό προηγούμενο στο ιστορικό των εν λόγω διαφορών. Επιδίκασε σε 63χρονη ασθενή με καρκίνο τελικού σταδίου στις ωοθήκες το αστρονομικό ποσό των 417 εκ. δολαρίων ως αποζημίωση, γιατί νόσησε από τη χρήση προιόντος που εν αγνοία της εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία της.

Διαβάστε εδώ την είδηση στον ξένο τύπο.

Εδώ θα βρείτε υλικό από παλαιότερη δίκη επί αγωγής με την παραπάνω πραγματική και νομική βάση ενώπιον δικαστηρίου του Νιου Τζέρσει. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.