Στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το 2018 από την ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει στατιστικά, απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους 2018, σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας της χώρας, καθώς και τη συνολική αστυνομική ανταπόκριση, όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line. Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία και δείκτες εγκληματικότητας και αδικημάτων κατά της Οικονομίας, Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διακίνησης παράτυπων μεταναστών, συγκεντρώσεων, αθλητικών εκδηλώσεων και απολογισμού της αστυνομικής ανταπόκρισης. 

Εν περιλήψει: 

Το έτος 2018 εξιχνιάστηκαν (51.414) αδικήματα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας. Επίσης συνελήφθησαν συνολικά (173.306) άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές, από τα οποία (79.939) ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά κ.λπ. αδικήματα. Μείωση καταγράφεται στις κλοπές – διαρρήξεις και στις κλοπές τροχοφόρων, σε σχέση με το έτος 2017, ενώ στα ίδια επίπεδα, με ελαφρά διακύμανση, καταγράφονται οι ληστείες. Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων αισθητή μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις παραχάραξης, οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, οι υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων, οι υποθέσεις απατών και οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Παράλληλα το 2018, κατασχέθηκαν πάνω από 11 τόνοι κάνναβης και σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, δενδρυλλίων κάνναβης και λοιπών ναρκωτικών ουσιών. 

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ και κυρίως περιηγηθείτε στον διαθέσιμο διαδραστικό χάρτη, για να ενημερωθείτε για τα πορίσματα της έρευνας ανά περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας. Πατήστε εδώ

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.