Κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας ΕΕ: οι απαγορευμένες αεροπορικές εταιρίες

Ο κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ περιέχει δύο λίστες. Ο πρώτος κατάλογος (παράρτημα Α) περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις στην Ευρώπη. Ο δεύτερος κατάλογος (παράρτημα Β) περιλαμβάνει τις αεροπορικές εταιρείες που υπόκεινται σε περιορισμούς να λειτουργούν υπό ορισμένες συνθήκες στην Ευρώπη. Οι δύο κατάλογοι ενημερώνονται τακτικά και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια που βασίζεται στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτές τις λίστες, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την τελευταία έκδοση.

Μετά την τελευταία επικαιροποίηση, που διενεργήθηκε την 16-5-2017, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στο Μπενίν και στη Μοζαμβίκη απαλείφθηκαν από τον κατάλογο, κατόπιν βελτιώσεων στην κατάσταση της ασφάλειας των αερομεταφορών στις χώρες αυτές. Από την άλλη, προστέθηκαν στον κατάλογο οι αεροπορικές εταιρείες Med-View (Νιγηρία), Mustique Airways (Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες), αεροπορική εταιρία Urga (Ουκρανία) και Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε) λόγω κενών ασφάλειας που εντοπίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Αυτή τη στιγμή 181 αεροπορικές εταιρίες από 16 χώρες έχουν αποκλειστεί από τον εναέριο χώρο της ΕΕ, ενώ άλλες 6 εταιρίες υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς τους τύπους των αεροσκαφών με τα οποία επιτρέπεται να διενεργούν πτήσεις από και προς την ΕΕ.

Διαβάστε την ενημερωμένη λίστα, εδώ.

Ο κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ καταρτίστηκε δυνάμει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2111/2005. Διαβάστε τον εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.