Δελτίο τύπου της εκδήλωσης ΙΜΔΑ «Κλιματική Αλλαγή: Η Σοβαρότερη Πρόκληση του 21ου Αιώνα»

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση ΙΜΔΑ με θέμα

«Κλιματική Αλλαγή: Η Σοβαρότερη Πρόκληση του 21ου Αιώνα»

 

«Κλιματική Αλλαγή: Η Σοβαρότερη Πρόκληση του 21ου Αιώνα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, για τον εορτασμό της 70ής επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και με αφορμή την έκδοση από το ΙΜΔΑ του βιβλίου του κ. Απόστολου Δ. Παναγιώτου «Παραγωγή και Χρήση της Ενέργειας: Προστασία ή Καταστροφή του Περιβάλλοντος;» (Εκδόσεις Andy’s Publishers, Αθήνα, 2017, 136 σελ. – μεταφρασμένο επίσης σε αγγλικά και γαλλικά).

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γεν. Γραμματέας του ΙΜΔΑ και π. Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης. Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Γρηγόρη Τσάλτα, Ομ. Καθηγητή και π. Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», τον κ. Τάκη Γρηγορίου, Υπεύθυνο εκστρατείας για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, με θέμα «Πώς η Ελλάδα μπορεί να στραφεί σε μία κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση αξιοποιώντας τον Ήλιο», καθώς και από την κ. Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, με θέμα «Υπερασπίζοντας το κλίμα: Μεγαλώνοντας πολίτες ικανούς για δράση». Τον λόγο πήρε στο τέλος ο κ. Απόστολος Δ. Παναγιώτου, Ομ. Καθηγητής Φυσικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής του ΙΜΔΑ κατά των Πυρηνικών Κινδύνων και συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Ευαισθητοποίηση των Νέων: Η Ελπίδα Σωτηρίας του Πλανήτη Γη».

 

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις και έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τη σύνδεση περιβάλλοντος και ανάπτυξης και το σχεδιασμό δράσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο σε σχέση με τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής.

 

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.