Εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στα ιδρύματα

Στα δικαιώματα των παιδιών που ζουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες αφιερώνει φέτος ο Συνήγορος του Πολίτη την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και διοργανώνει στις 23 Νοεμβρίου 2015 εκδήλωση με θέμα «Σε αναζήτηση της φροντίδας και της συμμετοχής: Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στα ιδρύματα». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Ειδική Έκθεση στην οποία συνοψίζονται οι διαπιστώσεις και προτάσεις της Αρχής για το σύστημα παιδικής προστασίας και ιδρυματικής φροντίδας παιδιών στη χώρα μας, και θα συζητηθούν οι ενέργειες της διοίκησης σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται σε αυτήν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2015, 9.30-13.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»), και θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στις 13.30.

Ο Συνήγορος του Παιδιού, από το 2003 μέχρι σήμερα, έχει επισκεφθεί 76 δομές φιλοξενίας για παιδιά, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των δημοσίων ιδρυμάτων και σημαντικό αριθμό ιδιωτικών και εκκλησιαστικών δομών, και έχει διερευνήσει 40 σχετικές αναφορές. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Συνηγόρου, καθώς το αρμόδιο υπουργείο δεν διαθέτει επίσημα στοιχεία, φιλοξενούνται περίπου 3.000 παιδιά σε ιδρύματα, ενώ σε ανάδοχες οικογένειες που υποστηρίζονται από την πολιτεία τοποθετούνται γύρω στα 20 με 30 παιδιά ετησίως.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.