Συνέδριο από την Εταιρία Δικαστικών Μελετών & τον Δ.Σ.Ηλείας

Η Εταιρία Δικαστικών Μελετών, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας διοργανώνει Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία (Συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας), 20-22 Οκτωβρίου 2017, με θέμα:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία και του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση του Πρωτοδικείου Ηλείας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ. Έναρξη εργασιών: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18.30.

Για τη μετάβαση των συνέδρων και των συνοδευόντων μελών στην Αρχαία Ολυμπία και την επιστροφή τους στην Αθήνα έχει προβλεφθεί από την Εταιρία Δικαστικών Μελετών η μίσθωση πούλμαν. Η επιβάρυνση για κάθε άτομο είναι 25 ευρώ. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. Το δρομολόγιο επιστροφής έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 .

Όσοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα πούλμαν παρακαλούνται να το δηλώσουν εγκαίρως στα γραφεία της Εταιρίας (κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις πρωινές ώρες από 11.00 έως 13.00 (τηλ. 210-3313040 και 210-3313041, ή στα κινητά τηλ. κ. Νίκη Τσάχρα :6976496928 και κ. Μαρία Παχή:6945872627 ή στο e-mail: etdime@gmail.com). Παρακαλούνται επίσης οι κύριοι σύνεδροι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο συνέδριο τις ίδιες ημέρες και ώρες και στα ίδια τηλέφωνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΝΟΔΩΝ

(Επιμέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας)

1.Σάββατο 21-10-2017: επίσκεψη στο “Κτήμα Μερκούρη”, ένα οινοποιείο με ιστορία άνω των 140 χρόνων που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κτήμα στο Ακρωτήρι Ιχθύς και σε απόσταση 30 περίπου χλμ από την Αρχαία Ολυμπία, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το αρχοντικό της οικογένειας Μερκούρη, να περιηγηθούν στα μονοπάτια του Κτήματος και στην έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια του αμπελιού, της σταφίδας και της ελιάς και να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο οινογνωσίας δοκιμάζοντας παράλληλα την σπάνια -ιταλικής προέλευσης- ποικιλία refosco κι άλλες τοπικές ποικιλίες.

Στη συνέχεια θα υπάρξει μετάβαση στο Κατάκολο, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν το μοναδικό στο είδος του Μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ή απλώς να κάνουν βόλτες στους δρόμους του χωριού και να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους δίπλα στη θάλασσα.

Το απόγευμα του Σαββάτου όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο στεγάζεται σε ένα θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα και εκεί φυλάσσονται εκθέματα από τους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.

2. Κυριακή 22-9-2017: ξενάγηση όλων των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο, στο στάδιο και στο νέο μουσείο της Ολυμπίας από αρχαιολόγους της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν και τις τελευταίες πρόβες των ιερειών για την αφή της ολυμπιακής φλόγας την Τρίτη 24/10/2017 για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες της Ν. Κορέας. Ακολούθως και ανάλογα με την ώρα αναχώρησης μπορεί να γίνει κατά την επιστροφή, επίσκεψη στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.