Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: υποψηφιότητες για το βραβείο Francis Lieber

Η αμερικανική ένωση Διεθνούς Δικαίου Lieber Society θα απονείμει και φέτος το βραβείο Francis Lieber στους δημιουργούς των καλύτερων δημοσιεύσεων στον τομέα Δικαίου των Ένοπλων Συγκρούσεων. Θα κριθούν μονογραφίες και άρθρα (συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων σε συλλογικά έργα). Το βραβείο θα απονεμηθεί στην καλύτερη υποβολή σε καθεμία από αυτές τις δύο κατηγορίες.

Κριτήρια: Ικανή να διεκδικήσει το βραβείο θεωρείται κάθε εργασία στην αγγλική γλώσσα που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια του 2017 ή της οποίας η δημοσίευση είναι στην τελική ευθεία κατά τη στιγμή της υποβολής. Οι εργασίες μπορούν να αφορούν θέματα όπως η χρήση βίας στο διεθνές δίκαιο, η διεξαγωγή εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια διεθνών και μη ένοπλων συγκρούσεων, τα προστατευόμενα πρόσωπα και αντικείμενα στο πλαίσιο του δικαίου ένοπλων συγκρούσεων, το διεθνές νομικό πλαίσιο περί όπλων, τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και άλλα θέματα σχετικά με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων ή άλλων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Επιλεξιμότητα: Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για το βραβείο άρθρου ή βιβλίου. Όσοι ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα ή εργάζονται σε ερευνητικά ιδρύματα μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο, εφόσον δεν έχουν περάσει περισσότερα από 8 έτη από την ολοκλήρωση της διδακτορικής τους διατριβής ή αντιστοίχως δεν έχουν διανύσει πέραν των 8 ετών σε ακαδημαϊκή θέση διδασκαλίας ή έρευνας. Η ιδιότητα του μέλους στην Αμερικανική Ένωση Διεθνούς Δικαίου δεν απαιτείται. Μπορούν να υποβληθούν έργα πολλαπλών συγγραφέων, εφόσον όλοι οι συγγραφείς είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Υποβολές προερχόμενες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ευπρόσδεκτες.

Υποβολή: Οι υποβολές, συμπεριλαμβανομένης επιστολής ή μηνύματος υποψηφιότητας, πρέπει να παραληφθούν έως τις 10 Ιανουαρίου 2018. Πρέπει να υποβληθούν τρία αντίγραφα βιβλίων. Ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική υποβολή άρθρων. Οι συντάκτες πρέπει να υποβάλουν δικά τους έργα. Όλες οι υποβολές πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ, τηλέφωνο, διεύθυνση) και σχετικές πληροφορίες που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση με τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Η επιτροπή βραβείων θα επιβεβαιώσει την παραλαβή της υποβολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.