Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα “Όψεις του προσφυγικού φαινομένου”

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων προσφέρει εκ νέου το δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου». Έπειτα από την επιτυχή υλοποίηση των των τριών πρώτων κύκλων που βρίσκονται σε εξέλιξη με 4.500 συμμετέχοντες/ουσες, οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο 1.500 επιμορφούμενων θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε σχέση με το προσφυγικό φαινόμενο, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους εργάζονται εκπαιδευτικά με πρόσφυγες ή ενδιαφέρονται να κατανοήσουν καλύτερα τη σύγχρονη κοινωνική κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης θα καλυφθούν οι ακόλουθες ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Φιλοξενία, αποδοχή, ενσωμάτωση: Διαπολιτισμικά και ιστορικά παραδείγματα
ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Η μη αποδοχή της ετερότητας: Αναπαραστάσεις της ετερότητας, κοινωνικός αποκλεισμός, ρητορική μίσους
ΕΝΟΤΗΤΑ 3. Το προσφυγικό φαινόμενο: Η ελληνική και η διεθνής εμπειρία (20ος-21ος αιώνας)
ΕΝΟΤΗΤΑ 4. Βασικά Χαρακτηριστικά του Αραβικού Κόσμου και της Ιστορίας του

H διάρκεια του προγράμματος είναι 8 εβδομάδες (2 εβδομάδες/ενότητα) και η παρακολούθηση των ενοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης του ΕΑΠ. Η μελέτη των ενοτήτων, που περιλαμβάνουν επιμορφωτικό υλικό σε πολυμεσική μορφή (κείμενο, εικόνα, βίντεο, ψηφιακά τεκμήρια κοκ) πραγματοποιείται σε χρόνο που ορίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος βάσει της διαθεσιμότητάς του, εντός της διάρκειας του προγράμματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, που πιστοποιείται από την επίδοση στα σύντομα τεστ αξιολόγησης στο τέλος κάθε ενότητας, θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση από το ΕΑΠ.

Για τους συμμετέχοντες που δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο επιμορφωτικό υλικό χωρίς υποχρεώσεις παρακολούθησης και συμπλήρωσης των τεστ.

Η online αίτηση θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Δευτέρα 18/9/17 στις 10 π.μ. και μέχρι τη συμπλήρωση 1.500 θέσεων (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για συμμετοχή στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος (16 Οκτωβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2017) παρακαλούμε να συμπληρώσετε εγκαίρως τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε  εδώ.

Κατά την έναρξη του προγράμματος (Δευτέρα 16/10/17) θα σας αποσταλούν μέσω email κωδικοί πρόσβασης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, καθώς και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας και διεξαγωγής της επιμόρφωσης.

Η Δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΟΝΕΠΣ (Ομάδα Νέων Προγραμμάτων Σπουδών) και του ΕΕΥΕΜ (Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας) του EAΠ. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.