Ένδειξη “Skype”: Δεν κατοχυρώνεται ως Κοινοτικό σήμα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση εξέδωσε σήμερα, 5-5-2015, το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. σε σχέση με αίτημα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών ίντερνετ “SKYPE” να κατοχυρώσει την ονομασία της και την απεικόνιση αυτής μέσα στο γνωστό γαλάζιο συννεφάκι ως Κοινοτικό σήμα.

EuG_sky_skype_535

Συγκεκριμένα, μεταξύ 2004-2005 η SKYPE υπέβαλε το παραπάνω αίτημα στον OHIM, αλλά μεταξύ 2005-2006 υπέβαλαν αντιρρήσεις οι βρετανικές εταιρίες SKY IP International Ltd & SKY PLC, επικαλούμενες κίνδυνο σύγχυσης της λέξης και της απεικόνισης SKYPE με το λεκτικό τους σήμα “SKY”. Ο OHIM δικαίωσε τους ενιστάμενους και η SKYPE προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της απόφασής του.

Αντιθέτως, το Δικαστήριο επικύρωσε την προσβαλλομένη, αποφαινόμενο ότι η ένδειξη “SKYPE” μέσα στο μπλε σύννεφο παραπέμπει, τόσο ακουστικά, όσο και οπτικά, στη λέξη SKY, που θα πει ουρανός. Την άποψη του Δικαστηρίου δεν κλόνισε ούτε η αναγνωρισιμότητα της εταιρίας SKYPE, ούτε η μακροχρόνια συνύπαρξη στην αγορά των δύο διακριτικών γνωρισμάτων.

Εδώ θα βρείτε την απόφαση, η οποία προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Εικόνα εσωφύλλου: © niroworld – fotolia.com / Wikimedia

KURZSICHTICH mini 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.