Πόσο ενδιαφέρονται οι Ευρωπαίοι πολίτες για τα δεδομένα τους;

Δημοσκόπηση FRA 2020: Είναι ενήμεροι οι Ευρωπαίοι για τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο GDPR αναφορικά με την προστασία των δεδομένων τους; Τα ασκούν; Πόσο ασφαλείς νιώθουν στο περιβάλλον του διαδικτύου όσον αφορά στην ιδιωτικότητά τους;

Η European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) διενήργησε δημοσκόπηση σε σχέση με τα ζητήματα αυτά, εξετάζοντας 35.000 ανθρώπους από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συμμετείχαν και 1000 περίπου Έλληνες. 

Τα πορίσματα της έρευνας έχουν αποτυπωθεί παραστατικά σε μια ευσύνοπτη έκθεση, που παρουσιάζει με γραφήματα, πώς αντιδρούν οι πολίτες κάθε κράτους μέλους σε διάφορες καταστάσεις, ιδίως σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Π.χ. πόσοι διαβάζουν το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της επιχείρησης, πριν συναινέσουν στην επεξεργασία των δεδομένων τους; Πόσοι το κατανοούν; Πόσοι γνωρίζουν ποια Αρχή είναι επιφορτισμένη με καθήκοντα προστασίας προσωπικών δεδομένων στη χώρα τους; Και άλλα… Παρεμπιπτόντως, οι επιδόσεις των Ελλήνων εξεταζομένων είναι ικανοποιητικές. 

Δείτε οι ίδιοι, εδώ.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.