Εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας

  Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Με αφορμή την επέτειο κατάλυσης της Δημοκρατίας στις 21/4/67, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οργανώνει εκδήλωση που θα συνοδεύσει την επίσημη έναρξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Διοικητηρίου της ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 11:00.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό :

  • Η Α.Ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος
  • Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού
  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος
  • Ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος για την Ευρώπη του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ. Jan Jařab

Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, κ. Κωστή Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνεδρίαση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Ν.4356/2015 (ΦΕΚ 181 Α’/ 24-12-2015), ιδρύθηκε Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Το Συμβούλιο έχει ως αρμοδιότητες το σχεδιασμό πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, την επίβλεψη της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και της συμμόρφωσής της με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την προώθηση και το συντονισμό της δράσης των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα αυτά.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.