Ζητούνται Δικηγόροι για υποθέσεις έμφυλης βίας

Το Κέντρο Διοτίμα θα ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος προστασίας θυμάτων έμφυλης βίας (GBV survivors), από 01/05/2020 στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό αναζητά δικηγόρους για τη νομική υποστήριξη και διεκπεραίωση των υποθέσεων των ωφελούμενων στην περιοχή της Αθήνας. Οι υποθέσεις, ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, θα αφορούν ποινικές διαδικασίες (υποβολή μήνυσης, παρακολούθηση πορείας ποινικής δίωξης, δικαστική εκπροσώπηση), αστικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές οικογενειακού δικαίου) και διοικητικές διαδικασίες (ενώπιον δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως υποστήριξη διαδικασιών ενώπιον Υπηρεσίας Ασύλου σε όλους του βαθμούς).

Απαραίτητα προσόντα:

  • Τουλάχιστον τριετής εμπειρία στην ενεργό δικηγορία και στις διαδικασίες ασύλου. Θα εκτιμηθεί η καλή γνώση ποινικού και οικογενειακού δικαίου.
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας.
  • Εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, θύματα εμπορίας ανθρώπων κλπ).
  • Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ
  • Προηγούμενη συνεργασία (σε εθελοντική ή αμειβόμενη θέση) με φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό σας σημείωμα καθώς και τη συνοδευτική επιστολή στο hr.diotima@gmail.com σημειώνοντας στο θέμα CRWI_ATH_LAW.
Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV /Name_Cover_Letter).

Προθεσμία υποβολής: 20/04/2020

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.