Ειδική μέριμνα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες στο νομοσχέδιο περί αυθαιρέτων

Αναστέλλεται για ένα χρόνο η καταβολή των 80 δόσεων του Ενιαίου Ειδικού Προστίμου αυθαίρετης δόμησης για υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, των οποίων η κύρια κατοικία έχει εξαιρεθεί από την εκποίηση με δικαστική απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3869/2010.

Αυτό προβλέπει το άρθρο 87 παρ. 9 του Νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, το Σχέδιο του οποίου τέθηκε την 1-9-2016 και παρέμεινε μέχρι 10-10-2016 σε δημόσια διαβούλευση. Ο Νόμος αναμένεται να ψηφιστεί την 8-2-2017.

Το Ενιαίο Ειδικό Πρόστιμο αντιστοιχεί στο ποσό που προκύπτει μετά την τακτοποίηση αυθαιρέτου. Μετά την αποπληρωμή του παραγράφονται τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου, που τυχόν επιβλήθηκαν από την πολεοδομία, ενώ το ποσό που έχει καταβληθεί για τα τελευταία συμψηφίζεται με το Ενιαίο Ειδικό Πρόστιμο.

Εδώ θα βρείτε πίνακα που υποδεικνύει τι ίσχυε και τι αλλάζει σε σχέση με την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας, βάσει του πρόσφατου Νομοσχεδίου. Τον πίνακα συνέταξε ο κ. Γιάννης Στρογγυλός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.