Προβολή ντοκιμαντέρ για την εμπορία ανθρώπινων οργάνων

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης έφερε στο φως μία νέα μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου προς άνθρωπο, άγνωστη έως σήμερα στον Δυτικό Κόσμο: Την εμπορία ανθρώπινων οργάνων (organ trafficking).

Η εμπορία ανθρώπινων οργάνων αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στο οποίο εμπλέκονται γιατροί, νοσοκομεία, ιατρικό προσωπικό, διακινητές κ.ά. μέχρι τον τελικό λήπτη, ο οποίος πολλές φορές αγνοεί την πηγή.

Στην Κίνα, ιδιαίτερα μετά το 1999, το εμπόριο οργάνων έχει λάβει εξαιρετικές διαστάσεις. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν εκεί κατά χιλιάδες, έτοιμοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά, για να πάρουν νεφρά, πνεύμονες και άλλα όργανα. Η Κίνα ισχυρίζεται ότι τα όργανα αυτά προέρχονται από θανατοποινίτες φυλακισμένους, αλλά οι David Matas, David Kilgour και άλλοι ανεξάρτητοι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ότι η κύρια πηγή της υπερπροσφοράς οργάνων στην Κίνα είναι οι φυλακισμένοι συνείδησης (κυρίως ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μίας υπό διωγμό πνευματικής άσκησης διαλογισμού).

Το ντοκιμαντέρ «Human Harvest», παρουσιάζει πλήρως την υπόθεση αυτή και μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα, αδιάσειστα στοιχεία και συγκλονιστικές προσωπικές μαρτυρίες, αποδεικνύεται ότι αυτές οι αφαιρέσεις οργάνων όντως γίνονται βίαια, μαζικά και κατά παραγγελία, σε πάρα πολλά δημόσια νοσοκομεία της Κίνας. Σε πολλές περιπτώσεις, κατά τις αφαιρέσεις, τα θύματα είναι ακόμη ζωντανά, φανερώνοντας την πλήρως διεστραμμένη και αποκρουστική φύση όλης αυτής της υπόθεσης.

Το ντοκιμαντέρ «Human Harvest» έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και οι αποκαλύψεις του συγκλονίζουν, όπου προβάλλεται.

Δυστυχώς αυτό το έγκλημα εξακολουθεί ακόμα και στις μέρες μας…

Κυριακή, 24 Ιουνίου στις 12 μ.μ. – 1 μ.μ.

Βρυσάκι, Χώρος τέχνης και δράσης

Βρυσακίου 17, Πλάκα

ΤΚ 10555, Πλάκα Αθήνα

Ελεύθερη είσοδος
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ιωάννης Μήλιου 6983831336 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.