Χειμερινό Νομικό Σχολείο στη Νάουσα με θέμα το μεταναστευτικό

Υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας θα διεξαχθεί στη Νάουσα, 1 έως 8 Δεκεμβρίου το  «Χειμερινό Νομικό Σχολείο» με θέμα «Μεταναστευτικό Δίκαιο και Ειδικά Ζητήματα Προσφύγων». Την εκδήλωση διοργανώνει το Σωματείο «Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Θεσσαλονίκης» που είναι ένα από τα τοπικά παραρτήματα της Ομοσπονδίας της E.L.S.A. Greece .
Στο πρόγραμμα των διαλέξεων θα λάβουν συμμετοχή καθηγητές της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., του τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες , η Διεθνής Αμνηστία, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κ.α.
Αντίστοιχα θα συμμετέχουν 60 νέοι νομικοί από όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα από την Αγγλία, Γαλλία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σουηδία, Αρμενία, Βοσνία, Βουλγαρία, Ιταλία, Φιλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Τουρκία.
Στα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνονται το σύστημα «ΔΟΥΒΛΙΝΟ», η πολιτική της Ε.Ε. σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, η κράτηση των παράτυπων μεταναστών, το καθεστώς των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, καθώς και ο ρόλος του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο ζήτημα.
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.