Κυκλοφορεί: Legal issues of mobile apps

Ο οίκος Wolters Kluwer εξέδωσε πρόσφατα το συλλογικό έργο “Legal Issues of Mobile Apps: A Practical Guide”, επιμέλειας Ιωάννη Ιγγλεζάκη. Το έργο φιλοξενεί συμβολές από εννέα εμπειρογνώμονες και προσεγγίζει σφαιρικά τα νομικά ζητήματα που αναφύονται από τη χρήση των εφαρμογών για έξυπνες φορητές συσκευές. Στα πλαίσια αυτά, το κινητό οικοσύστημα εξετάζεται από τη σκοπιά του δικαίου των συμβάσεων, διανοητικής ιδιοκτησίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων, κυβερνοεγκλήματος, ελεύθερου ανταγωνισμού, φορολόγησης, ενώ σχολιάζονται ειδικά οι νομικοί προβληματισμοί που σχετίζονται με εφαρμογές υγείας και ευεξίας.

Το πόνημα αποκωδικοποιεί τις συναλλακτικές σχέσεις που αναπτύσσονται στο περιβάλλον του κινητού εμπορίου, αναδεικνύει τους κινδύνους που επιφυλάσσει αυτό για τον τελικό χρήστη, τον εμπορευόμενο, τον προγραμματιστή, και προσεγγίζει ερμηνευτικά το νομικό πλαίσιο που βρίσκει εφαρμογή ανά περίπτωση. Περιέχει αναφορές στην πιο πρόσφατη βιβλιογραφία και νομολογία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Παρά δε την εις βάθος νομική ανάλυση και τεκμηρίωση που επιχειρεί, παραμένει ευσύνοπτο και χρηστικό για όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κινητή οικονομία.

Κυκλοφορεί σε σκληρόδετη έκδοση και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ

Συμμετέχουν: Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Ευγενία Σμυρνάκη, Βασιλική Σαμαρτζή, Ελευθερία Παπαδημητρίου, Maria Sheppard, Έφη Τζίβα, Phillippe Jougleux, Ελένη Τζούλια, Γεώργιος Μάτσος και Πασχάλης Πασχαλίδης.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.