Χαρτογράφηση των κρουσμάτων προσβολής της ελευθερίας του τύπου στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα Mapping Media Freedom προέκυψε από τη σύμπραξη μεταξύ του Ευρετηρίου για τη λογοκρισία (Index on Cencorship), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (European Federation of Journalists) και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (Reporters Without Borders). Το πρόγραμμα χαρτογραφεί την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη και τις γείτονες χώρες βάσει εκθέσεων από δημοσιογράφους, ειδικούς παρατηρητές και άλλους φορείς, ταγμένους στο σκοπό να βελτιώσουν την ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή.

Η παρακολούθηση και η χαρτογράφηση των παραβιάσεων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας και την παροχή κατάλληλης υποστήριξης σε δημοσιογράφους που κινδυνεύουν. Το πρόγραμμα Mapping Media Freedom εξοπλίζει τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης με ένα εργαλείο που σκιαγραφεί τον κίνδυνο σε κάθε χώρα, προωθώντας ταυτόχρονα αλλαγές μέσω ενημερωτικών εκστρατειών, συστάσεων πολιτικής και κατάρτισης.

Το Mapping Media Freedom προσκαλεί όλους τους ενδιαφερομένους καταρχάς να επισκεπτούν τον διαδραστικό χάρτη που έχει δημιουργήσει. Σε κάθε χώρα επισυνάπτεται link σε όσες αναφορές παραβιάσεων της ελευθερίας του τύπου και κρουσμάτων λογοκρισίας έχουν καταγραφεί από το πρόγραμμα στην οικεία γεωγραφική περιφέρεια. Στη χώρα μας εντοπίζονται αυτή τη στιγμή 43 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραβιάσεων. Ο χάρτης επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα. Θα τον βρείτε εδώ.

Γίνετε μέλος της κοινότητας του Mapping Media Freedom για να μοιραστείτε την ιστορία σας και να συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης. Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και πληροφορίες σχετικά με επικείμενες εκδηλώσεις στην περιοχή σας. Όλα αυτά, ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *