25 Μαίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων

Τι είναι το AMBER ALERT

Το AMBER ALERT HELLAS είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Tο Child Alert, Amber Alert ή Child Rescue Alert (Το “Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων”) είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την ειδοποίηση των πολιτών σε περιστατικά ανησυχητικής για τη ζωή τους εξαφάνισης ανηλίκων. Η ειδοποίηση διαδίδεται κατόπιν αποφάσεως της εντεταλμένης διωκτικής αρχής ή επίσημα αναγνωρισμένο ή πιστοποιημένου οργανισμού σχετικά με τα εξαφανισμένα παιδιά, που είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σε περιστατικά ανησυχητικών εξαφανίσεων ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγών. Τα συστήματα αυτά αποσκοπούν στη γρήγορη διάδοση των σχετικών πληροφοριών για μια πολύ ανησυχητική εξαφάνιση ανήλικου στο ευρύ κοινό εν γένει, μέσω διάφορων διαύλων επικοινωνίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εύρεσης του ανήλικου. Η προέλευση των συστημάτων τύπου Amber Alert εντοπίζεται στις ΗΠΑ, όπου η 9 ετών Amber Hagerman απήχθη και δολοφονήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1996.

Η βασική ιδέα του Προγράμματος Amber Alert, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στη χώρα μας στις 25 Μαΐου 2007, συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού (Ευρωπαϊκή Γραμμή Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000) σχετικά με αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο kalimeraellada.gr.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.