Διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΕ για τα fake-news υπέρ του Κρεμλίνου

Η East StratCom Task Force αποτελεί υπηρεσία της ΕΕ, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσης της Ένωσης με τις γείτονες χώρες της εξ ανατολής. Στα πλαίσια της εποπτείας και ανάλυσης των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή αυτή, η εν λόγω υπηρεσία δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συγκέντρωση περιστατικών προπαγάνδας υπέρ της Ρωσίας, εις βάρος των γειτόνων της και των δυνάμεων της δύσης.

Η βάση δεδομένων απαριθμεί περισσότερες από 3.300 περιπτώσεις fake-news που μπορούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη για την υποστήριξη των συμφερόντων του Κρεμλίνου. Στα fake-news περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τη λογική του εν λόγω ιστοτόπου, τόσο η διάδοση ψευδών ειδήσεων, όσο και η παρερμηνεία πραγματικών περιστατικών, δηλώσεων κλπ. Η πηγή των fake-news δεν απατείται να είναι κυβερνητική, ούτε η παραπληροφόρηση του κοινού να επιχειρείται σκοπίμως.

Ο αναγνώστης μπορεί να κάνει αναζήτηση εισάγοντας keywords που τον ενδιαφέρουν, αλλά και ανά χρονική περίοδο, ενώ μπορεί να λαμβάνει alerts για νέα περιστατικά παραπληροφόρησης με email. 

Περιηγηθείτε στον εν λόγω ιστότοπο, εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.