Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα η «Ασπίδα Προστασίας της Ιδιωτικότητας»

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα (1-8-2016) η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την υπερατλαντική διακίνηση προσωπικών δεδομένων.

Όπως προκύπτει από δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τα δύο μέρη της συμφωνίας αναλαμβάνουν από σήμερα μέτρα για την πρακτική εφαρμογή της. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δέχεται ήδη εγγραφές εταιριών που επιθυμούν να προσυπογράψουν τη συμφωνία «Ασπίδα Προστασίας της Ιδιωτικότητας» (Privacy Shield), σε σχέση με την ασφαλή διακίνηση προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Το Υπουργείο θα αξιολογεί κατά πόσο η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων κάθε εγγεγραμμένης εταιρίας συμβιβάζεται με τα στάνταρντ της συμφωνίας Privacy Shield.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ κυκλοφόρησε Οδηγό για τον πολίτη, όπου εξηγούνται τα δικαιώματα που διασφαλίζει η ως άνω συμφωνία, τα μέσα έγερσης αξιώσεων λόγω προσβολής των δικαιωμάτων αυτών, ενώ υποδεικνύονται και οι Αρχές που έχουν επιφορτιστεί με αρμοδιότητες διαμεσολάβησης και εποπτείας ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.