Ο frontman των KISS επιχειρεί να κατοχυρώσει ως σήμα μια χειρονομία

Την παραπάνω εικονιζόμενη χειρονομία επιχειρεί να κατοχυρώσει για αποκλειστική χρήση στα πλαίσια ψυχαγωγικών παραστάσεων και δημοσίων εμφανίσεων ο γνωστός καλλιτέχνης Gene Simmons, που υπήρξε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος KISS. Η χειρονομία συνίσταται στην ανύψωση τριών δαχτύλων, του αντίχειρα, του δείκτη και του μικρού, και ταυτόχρονη αναδίπλωση του μέσου και του παράμεσου.

Η κίνηση αυτή, που προκαλεί συνειρμούς με παγανιστικά σύμβολα, χαρακτηρίζει τα μουσικά είδη που υπηρέτησε ο εκκεντρικός καλλιτέχνης στην καριέρα του. Ακριβώς όμως επειδή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν συστηματικά από διάφορους μουσικούς, υποστηρίζεται ότι η αποκλειστική της χρήση από τον Simmons δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Περαιτέρω, στην αμερικανική νοηματική γλώσσα το εν λόγω σύμβολο χρησιμοποιείται για να δηλώσει “σ’ αγαπώ”. Παρουσιάζει επομένως και γι’ αυτό τον λόγο ενδιαφέρον η απόφαση του αμερικανικού γραφείου ευρεσιτεχνιών και σημάτων, το οποίο θα κληθεί να κρίνει, εάν το αντικείμενο της αίτησης του καλλιτέχνη στερείται διακριτικού χαρακτήρα, επειδή συνιστά συνήθη ένδειξη καθημερινής γλώσσας.

Διαβάστε το θέμα εδώ και εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.