Νομική διάσταση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Με ιδιαίτερη χαρά η ELSA Athens σας προσκαλεί στην τελευταία ακαδημαϊκή εκδήλωση πριν από την λήξη του θερινού εξαμήνου, με θέμα την «Νομική διάσταση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα», η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στον παλμό των πρόσφατων εξελίξεων στον διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και στον απόηχο της πρόσφατης καταστροφής μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τις στρατιές του I.S.I.S. η ELSA Athens, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει ακαδημαϊκή εκδήλωση με αντικείμενο το θεσμικό ΠΛΑΙΣΙΟ προστασίας των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

220px-Logo_of_the_Hague_Convention_in_Austria

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Ε. Κόρκα, η Πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και νομική σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα κα Ε. Σταματούδη και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη κος Χ. Αργυρόπουλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και λεπτομέρειες σχετικά με τους εισηγητές θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.athens.elsa-greece.org ή αποστείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση vpsc.athens@elsa-greece.org .
Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρασχεθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διαβάστε ξανά και σχετική ανάρτηση του Justina.gr.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.