Διδακτικό Σεμινάριο: “Το Δίκαιο της Εσωτερικής Αγοράς και του Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ”

Η Έδρα Jean Monnet του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεχίζει στις 1 Απριλίου 2016 τον 4ο κύκλο Σεμιναρίων με το Διδακτικό Σεμινάριο με θέμα «Το Δίκαιο της Εσωτερικής Αγοράς και του Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ”.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας 12 ωρών και θα διεξαχθεί Παρασκευή 1 Απριλίου, 8 Απριλίου, 15 Απριλίου και 22 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο 2, στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και περιλαμβάνει τους παρακάτω θεματικούς κύκλους:

α) Εσωτερική αγορά και εξωτερικό εμπόριο,

β) Τελωνειακή νομοθεσία (Νέος Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας),

γ) Ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών-Ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και ΟΝΕ,

δ) Φορολογική πολιτική της ΕΕ ιδίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο και

ε) προστασία του Ελεύθερου Ανταγωνισμού και Αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους ιδιώτες από την εσωτερική αγορά και την ΟΝΕ.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε επαγγελματίες, ιδίως δικηγόρους, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών. Το σεμινάριο θα διδαχθεί από την Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια και κάτοχο της Έδρας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα υπάρχουν διαλέξεις προσκεκλημένων για συγκεκριμένα θέματα.

Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου (12 ώρες) δύναται να χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Έδρα Ζαν Μοννέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε όσους: α) έχουν εγγραφεί σε ειδικό κατάλογο κατόπιν καταβολής πέντε (5) ευρώ στις 8 Απριλίου (επικουρικά στις 15 Απριλίου) και β) έχουν 3 (αντί 4) παρουσίες ή παρουσία 9 ωρών (αντί 12).

Τα έσοδα από το σεμινάριο θα χρησιμοποιηθούν για τις περαιτέρω δραστηριότητες της Έδρας Jean Monnet. Η οικονομική διαχείριση θα γίνει από την Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το σεμινάριο διεξάγεται δωρεάν για όσους δεν επιθυμούν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακόμα προλαβαίνετε… 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.