Σεμινάριο “EU Litigation for Lawyers”

Σεμινάριο “EU Litigation for Lawyers”

(Training seminars for legal practitioners)

Trier, Λουξεμβούργο 26, 27 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), σε συνεργασία με την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA, Academy of European Law) και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας, Γαλλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας,  Πολωνίας και Φινλανδίας, διοργανώνει σειρά διήμερων σεμιναρίων με θέμα «EU Litigation for Lawyers».

H αληθινή πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι δυνατή μόνο εάν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εκπροσωπούνται από δικηγόρους ικανούς και αποτελεσματικούς στο χειρισμό τέτοιων υποθέσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί το συγκεκριμένο σεμινάριο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Trier της Γερμανίας και στο Λουξεμβούργο και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με επιτόπου επίσημη ενημέρωση και πιθανή παρακολούθηση ακροαματικής διαδικασίας.

2. Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο που θα διεξαχθεί το διήμερο 26-27 Απριλίου 2017 θα έχουν 6 Έλληνες δικηγόροι.

Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

(α) η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C2),

(β) η εξοικείωση με τα θέματα ευρωπαϊκού δικαίου (που αποδεικνύεται από σχετικούς τίτλους σπουδών, επαγγελματική εμπειρία/απασχόληση στα αντικείμενα αυτά, παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων) και

(γ) η καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής, που για το συγκεκριμένο σεμινάριο της 26-27 Απριλίου 2017 ανέρχεται στο ποσό των  260 ευρώ για τους συμμετέχοντες Έλληνες δικηγόρους. Όσον αφορά σε τυχόν άλλα κόστη γίνεται γνωστό ότι, το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς έως του ποσού των 350 ευρώ (ήτοι, για τους Έλληνες συμμετέχοντες, το κόστος αεροπορικών εισιτηρίων καλύπτεται έως το ποσό των 350 ευρώ), τη διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο επιλογής των διοργανωτών, 1 γεύμα και 1 δείπνο.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση μεταξύ αυτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η συμμετοχή κάποιου σ΄ ένα από τα συγκεκριμένα σεμινάρια αποκλείει τη συμμετοχή του στα υπόλοιπα.

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούνται όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο προαναφερόμενο σεμινάριο να αποστείλουν ηλεκτρονικά (με σκαναρισμένα τα σχετικά έγγραφα), έως και την 29η Μαρτίου 2017, αίτηση συμμετοχής τους, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, αποδεικτικά της γνώσης της αγγλικής γλώσσας και της εξοικείωσής τους με το αντικείμενο (σύμφωνα με τ’ αναφερόμενα παραπάνω, υπό 2β) και δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης για καταβολή του ποσού των 260 ευρώ, προς τον ΔΣΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr

Για τον συνολικό αριθμό των συναδέλφων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της κλήρωσης και για κάθε άλλο τυχόν θέμα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.