Ip rights & e-commerce vol. 2…

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, το 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών [www.esimet.gr], που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του: Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας [ΟΒΙ], EUINIP – European Institute of Industrial and Intellectual Property – ATHENA – , Ordine-Brevveti Milano – Italia, Δήμου Π. Φαλήρου.

Στο συνέδριο, περίπου 248 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 27 εκλεκτούς ομιλητές – εκλεκτοί ακαδημαϊκοί, νομικοί, διωκτικές αρχές κλπ οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τρέχοντα ζητήματα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όλα αυτά συνηγορούν στη διαπίστωση, ότι η συμβολή του συνεδρίου αυτού στην ποιοτική αναβάθμιση της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι σημαντική.
Η έντονη και ελπιδοφόρος παρουσία των ομιλητών και των συνέδρων, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η επιστήμη της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και απασχολεί έντονα.

Στο συνέριο, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα της ΕΣΗΜΕΤ όπως:

IP TRUST MARK- παρουσίαση του νέου λογοτύπου του IP TRUST MARK το οποίο είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ειδικής σήμανσης αξιοπιστίας για της Διανοητική Ιδιοκτησίας, το οποίο έχει αναπτύξει η ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP και δημιουργήθηκε από την ανάγκη τόσο για καλλιέργεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις αγορές, όσο και για διάκριση και πιστοποίηση των φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν με διαφανείς διαδικασίες, σε συμμόρφωση με την νομοθεσία και σέβονται τον καταναλωτή και την αγορά.

Το IP TRUST MARK μπορεί να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από την ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP. Περισσότερες πληροφορίες στο www.esimet.gr

IP ACTIVITIES FOR KIDS. Ο σεβασμός στην Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Με αυτό το σκεπτικό, η ΕΣΗΜΕΤ συνεχίζει τις προσπάθειες της για ενημέρωση των νέων στην Ελλάδα.

IT’S ALL ABOUT IP & BUSINESS. Το πρώτο περιοδικό Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όσα διαδραματίζονται στο Εξωτερικό σχετικά με τον τομέα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, νέα εταιρειών κοκ.

IP BUSINESS BUILDING FESTIVAL. Ένα festival όπου κάνουμε ένα βήμα πίσω και δίνουμε την ευκαιρία σε νέες και μη εταιρείες να μας παρουσιάσουν την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, ενώνοντας το παλαιό με το καινούργιο, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα επικοινωνίας και ανάπτυξης.

EUINIP – European Institute of Industrial and Intellectual Property. – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους το δικό της Ινστιτούτο εκπαίδευσης με σκοπό την εξειδίκευση και πιστοποίηση επαγγελμάτων που άπτονται της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Η προάσπιση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι σημαντική και οι άνθρωποι που καλούνται να την υπερασπιστούν πρέπει να έχουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να το πράξουν. Σε αποκλειστική συνεργασία με άλλα Ινστιτούτα του Εξωτερικού και καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων, η Ελλάδα αποκτά το δικό της κέντρο και συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που μπορούν να πιστοποιήσουν Τεχνικούς και Ειδικούς Συμβούλους Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ινστιτούτο λειτουργεί και η χρόνο-σήμανση έργων. Μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τους δημιουργούς στην κατοχύρωση της πατρότητας και χρονικής αρχαιότητας του έργου τους.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το Συνέδριο μας, του οποίου η Υφυπουργός κα Παπακώστα μας τίμησε με την παρουσία της, στον σύνδεσμο http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=6466&Itemid=672

Η ΕΣΗΜΕΤ λοιπόν και ύστερα από την επιτυχία του συνεδρίου, θα επαναλάβει το συνέδριο στην Θεσσαλονίκη και στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΜΕΤ www.esimet.gr με μερικές τροποποιήσεις και ενσωμάτωση νέων ομιλητών. Σύντομα με περισσότερες πληροφορίες
Περιορισμένες Θέσεις. Εγγραφές στο infoesimet@gmail.com Κόστος Εγγραφής: 50 € 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *