Δημοσιεύτηκε η ετήσια αναφορά 2015 των Δικαστηρίων της ΕΕ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η ετήσια αναφορά για το 2015 των Δικαστηρίων της ΕΕ. Η αναφορά διαρθρώνεται σε τρία κεφάλαια, ένα για κάθε δικαστήριο, και περιέχει πληροφορίες για τυχόν μεταβολές στη σύνθεση των δικαστηρίων τη χρονιά που πέρασε, καθώς και στατιστικά στοιχεία για τις υποθέσεις που έλαβε, χειρίστηκε και διεκπεραίωσε το καθένα. Ταυτόχρονα, η ύλη των δικαστηρίων χωρίζεται σε θεματικές και δίνονται αριθμοί και περιλήψεις αποφάσεων ανά αντικείμενο.

Σύμφωνα με την αναφορά, το 2015 υπήρξε μια πολύ παραγωγική χρονιά για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και ιδίως στο ΔΕΕ έφτασαν οι περισσότερες υποθέσεις στην ιστορία του. Οι περισσότερες από αυτές προήλθαν κατά σειρά κατάταξης από Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο. Το Δικαστήριο φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης. Την 31.12.2015 στο Δικαστήριο εκκρεμούσαν 884 υποθέσεις.

Όσον αφορά στη χώρα μας, το Δικαστήριο έλαβε 2 νέες προδικαστικές παραπομπές από την Ελλάδα το 2015, αριθμώντας πλέον συνολικά 172 προδικαστικά ερωτήματα από ελληνικά δικαστήρια στη διάρκεια της λειτουργίας του, και συγκεκριμένα 10 από τον ΑΠ, 56 από το ΣτΕ και 106 από άλλα δικαστήρια. Επίσης, έλαβε 4 νέες προσφυγές κατά της Ελλάδας για παραβίαση των υποχρεώσεών της από το Ενωσιακό δίκαιο και εξέδωσε απόφαση σε σχέση με 3 παλαιότερες.

Διαβάστε οι ίδιοι την Ετήσια Αναφορά εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.