Παρουσίαση της έκδοσης “Δίκαιο και Πολιτική κατά της Διαφθοράς”

Σειρά εκδόσεων για τη Διαφάνεια & τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ξεκίνησε η “Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και ο πρώτος τόμος με τίτλο “Δίκαιο και Πολιτική κατά της Διαφθοράς” θα παρουσιασθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μμ στη διάρκεια εσπερίδας που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοσή του στις νέες εγκαταστάσεις του EPLO στην είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς (Διοσκούρων και πλατεία Ποικίλης) στην Πλάκα.

Το έργο που επιμελήθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Δημήτρης Ζιούβας, υιοθετώντας την διεπιστημονική, διατομεακή και ολιστική προσέγγιση στην κατανόηση και καταπολέμηση της διαφθοράς, παρουσιάζει τις νέες ποινικές διατάξεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και τις διοικητικές διατάξεις του δικαίου δημοσίων συμβάσεων και του πειθαρχικού δικαίου.

Στο πολυσέλιδο αυτό έργο περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για τη διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής κατά της διαφθοράς στη βάση διεθνών βέλτιστων πρακτικών και του διεθνούς νομικού πλαισίου. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα 32 μελέτες ανώτατων δικαστικών λειτουργών, στελεχών ελεγκτικών και διωκτικών φορέων, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και πανεπιστημιακών.

 

Η έκδοση, με πρόλογο της Α.Ε. του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, απευθύνεται σε μελετητές των νομικών και πολιτικών επιστημών, σε εφαρμοστές του δικαίου κατά της διαφθοράς, σε δικαστικούς λειτουργούς, σε στελέχη και υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης, στον Έλληνα νομοθέτη καθώς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στην εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου που συνδιοργανώνουν η “Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” και το Κέντρο Ποινικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου ομιλητές θα είναι:

– Ο επιμελητής της έκδοσης Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Ζιούβας,

– Ο κ. Candice Welsch, επικεφαλής του τμήματος υποστήριξης εφαρμογών, Παράρτημα Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος, στη Βιέννη (UNODC) και

– Ο κ. Ιωάννης Σπ. Τέντες, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., πρώην Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.