Βραβείο καινοτομίας στη Δικαιοσύνη 2023 (open)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει για 12η φορά διαγωνισμό για το Βραβείο “Crystal Scales of Justice”, (Κρυστάλλινη Ζυγαριά της Δικαιοσύνης).

Στόχος αυτού του Βραβείου είναι να εντοπίσει και να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της λειτουργίας της δικαιοσύνης, των δικαστικών διαδικασιών ή της οργάνωσης των δικαστηρίων, ιδιαίτερα για τους χρήστες της δικαιοσύνης. Πρόκειται για πρακτικές που εφαρμόστηκαν πρόσφατα και είναι εύκολα εφαρμόσιμες σε άλλες χώρες ή από άλλους φορείς και των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι μετρήσιμη.

Ο διαγωνισμός για το 2023 είναι ανοιχτός σε δικαστήρια, δικηγορικούς συλλόγους, επαγγελματίες του δικαστικού κλάδου, μη κυβερνητικές οργανώσεις ή άλλες οντότητες που είναι αρμόδιες για υποθέσεις δικαιοσύνης σε ένα από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ή ενός κράτους παρατηρητή στο CEPEJ (Καναδά, Ισραήλ, Μαρόκο, Μεξικό, κλπ.).

Οι αιτήσεις πρέπει να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας όπως ορίζονται στον Κανονισμό του Διαγωνισμού και πρέπει να αποσταλούν στο CEPEJ μέσω email, με θέμα «Cristal Scales of Justice Prize», στη διεύθυνση cepej@coe.int, έως τις 2 Μαΐου 2023 το αργότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.