ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ανακοινώθηκε λογοτεχνικός διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος, με τίτλο «Law Vid – 19» και θέμα  την  πανδημία και οτιδήποτε μπορεί να συνδέεται μ’ αυτήν στην κοινωνική ζωή ή στον εσωτερικό κόσμο κάθε συμμετέχοντα.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν κατ’ αρχήν δικηγόροι, αλλά και δικαστές και εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Καθένας μπορεί να συμμετάσχει με έως τρία (3) ποιήματα ή με ένα διήγημα, έκτασης έως δέκα (10) σελίδων Α4, στέλνοντας τα στην ηλεκτρονική διεύθυνση lawvid19@gmail.com, με την ένδειξη «για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό Law Vid – 19». Όποιος επιθυμεί μπορεί αντί του ονόματός του να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο.
 
Η επιλογή θα γίνει από μια κριτική  Ε π ι τ ρ ο π ή, που αποτελείται (κατ΄ αλφαβητική σειρά βάσει επωνύμου) από τους:
 
1. Μανώλης Ανδριωτάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος
2. Ευαγγελία Βαγενά, δικηγόρος, διευθύντρια Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας
3. Άννα Λαμπαρδάκη, φιλόλογος
4. Νίκη Κόλλια, σπουδάστρια Εθνικής Σχολής Δικαστών, κειμενογράφος
5. Αριστείδης Μπαλτάς, επ. καθ. φιλοσοφίας, συγγραφέας, π. Υπ. Πολιτισμού
6. Πάνος Νιαβής, ποιητής
7. Παναγιώτης Ρίζος, δικηγόρος, συγγραφέας
8. Ελένη Τροβά, δικηγόρος, συγγραφέας
9. Μανώλης Χάρος, ζωγράφος
10. Χρήστος Χωμενιδης, συγγραφέας.
 
Τον συντονισμό της Επιτροπής θα έχει ο διακεκριμένος ποιητής, πεζογράφος και κριτικός βιβλίου (αλλά και πρώην δικηγόρος), Κώστας Παπαγεωργίου.
 
Ο διαγωνισμός θα  δ ι α ρ κ έ σ ε ι  από 28-3-2020 μέχρι και την τελευταία ημέρα ισχύος των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού. Για να μην υπάρξει αμφιβολία, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στον λογαριασμό LawVid – 19 που ανοίξαμε για τον διαγωνισμό στο facebook, μέσω του οποίου θα γίνεται κάθε δημόσια ενημέρωση και επικοινωνία, σχόλια κλπ.
 
Τα ποιήματα και διηγήματα που θα ξεχωρίσουν -κατ΄ αρχήν 5 ποιήματα και 3 διηγήματα, εκτός αν η Επιτροπή κρίνει διαφορετικά- θ α   δ η μ ο σ ι ε υ θ ο ύ ν  σε λογοτεχνικά περιοδικά, καθώς και στην Athens Voice (official), η οποία, επιπλέον, θα φιλοξενήσει μία συνέντευξη του πρώτου νικητή.
 
Εάν υπάρχει επαρκής συμμετοχή, κατά την κρίση της Επιτροπής μπορεί να δημοσιεύονται α ν ά  ε β δ ο μ ά δ α κάποια ποιήματα ή/και διηγήματα στον παραπάνω λογαριασμό του διαγωνισμού στο facebook.
 
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την επιστροφή στην κανονικότητα, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση, στην οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι συμμετέχοντες, με βραβεύσεις, παρουσιάσεις, απαγγελίες, μουσική κλπ. Για την  ε κ δ ή λ ω σ η  θα διατεθεί το θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ, το παλιό δηλαδή κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας, απέναντι από τον ΔΣΑ.
 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.