Μελέτη δείχνει απότομη αυξηση αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν αυτοοδηγούμενα οχήματα

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018 από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) αποκαλύπτει ότι η καινοτομία στα αυτοκατευθυνόμενα οχήματα (SDV) επιταχύνεται γρήγορα και διαπιστώνει ότι οι στρατηγικές προστασίας ευρεσιτεχνιών στον τομέα της τεχνολογίας αυτοματοποιημένων οχημάτων μοιάζουν περισσότερο με αυτές στον τομέα της πληροφόρησης και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) από ό, τι στην παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μελέτη “Ευρεσιτεχνίες και Αυτοκατευθυνόμενα Οχήματα”, που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αυτοκινητοβιομηχανίας (EUCAR), δείχνει ότι ο αριθμός των αιτήσεων ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την αυτοματοποιημένη οδήγηση έχει αυξηθεί 20 φορές ταχύτερα από άλλες τεχνολογίες τα τελευταία χρόνια. Από το 2011 έως το 2017, οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο ΕΓΔΕ για αυτοματοποιημένη οδήγηση αυξήθηκαν κατά 330%, σε σύγκριση με ένα 16% σε όλες τις τεχνολογίες κατά την ίδια περίοδο. Και τα τελευταία δέκα χρόνια, το ΕΓΔΕ έλαβε περίπου 18.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτοκατευθυνόμενα οχήματα, και περίπου 4.000 μόνο το 2017!

Διαβάστε τη μελέτη, εδώ.

Για όσους ενδιαφέρονται για νομικά ζητήματα από την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, σας ενημερώνουμε ότι την 25-1-2019 θα πραγματοποιηθεί σχετικό συνέδριο από τη Νομική Βιβλιοθήκη στην Αθήνα με εκλεκτούς ομιλητές. Δείτε εδώ.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.