Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 20 και 21 Μαΐου στο Στρασβούργο

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία, που πραγματοποιείται στις 20 και 21 Μαΐου στο Στρασβούργο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για 7.500 νέους από όλη την Ευρώπη, να υψώσουν τη φωνή τους. Σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα οι συμμετέχοντες , όλοι ηλικίας από 16 έως 30 ετών, ανταλλάσσουν ιδέες για το μέλλον της ΕΕ και άλλα θέματα που αφορούν τη νεολαία. Στο τέλος θα συντάξουν έκθεση με τις ιδέες που συζήτησαν και θα τις παρουσιάσουν στους ευρωβουλευτές.

Προσφέροντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες, σε καίρια ερωτήματα της εποχής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγει τις πόρτες του τον Μάιο σε 7.500 νέους. Η δεύτερη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (EYE), πραγματοποιείται στο Στρασβούργο στις 20 και 21 Μαΐου και φέρνει κοντά τους νέους της ΕΕ και συνδυάζει υψηλού επιπέδου πολιτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη διασκέδαση και την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ.

Φέτος το EYE 2016, συμπεριλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, που επικεντρώνονται σε πέντε θεματικούς τομείς:

-Πόλεμος και Ειρήνη: προοπτικές για έναν ειρηνικό κόσμο

-Απάθεια ή Συμμετοχή: ατζέντα για μια ζωντανή δημοκρατία

-Αποκλεισμός ή Πρόσβαση: τέλος στην ανεργία των νέων

-Στασιμότητα ή Καινοτομία: η αυριανός εργασιακός κόσμος

-Κατάρρευση ή Επιτυχία: νέοι δρόμοι για μια Βιώσιμη Ευρώπη

Κατά τη εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 150 δραστηριότητες, ενώ περισσότερες από 50 ομάδες και οργανισμοί συμβάλλουν στην οργάνωση των μισών δραστηριοτήτων.

Οι συμμετέχοντες στο EYE, έρχονται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και από υποψήφιες ή γείτονες χώρες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 21 έτη. Σε επιστολή με την οποία χαιρετίζει τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς είπε “με τη δική σας συμμετοχή σε μια ζωηρή δημοκρατία, θα κάνετε τη διαφορά στο μέλλον. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος όταν σκέφτομαι αυτά που έχουμε μπροστά μας”.

Εκτός από τα σημαντικά πολιτικά ζητήματα, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και πολιτισμό, επιστήμη και κοινωνική αλλαγή. Ενώ, ανάμεσα στους διαπιστευμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ 2014 Denis Mukwege, η σύζυγος του νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ για το 2015 Ensaf Haidar, η Επίτροπος Απασχόλησης Marianne Thyssen και η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.