Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: η Λεπέν εμπλέκεται σε σκάνδαλο νοθείας ψηφοφορίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέβαλε ποινή στον Ευρωβουλευτή Marcel de Graaff, Αντιπρόεδρο της εθνικιστικής ομάδας της Μαρίν Λεπέν στην Ευρωβουλή με την επωνυμία “Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών”. Από το Φθινόπωρο του 2015 διεξαγόταν έρευνα για την κατηγορία που είχε αποδοθεί στον de Graaff, ότι τέλεσε νοθεία του αποτελέσματος ψηφοφορίας της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ψηφίζοντας στο όνομα της Λεπέν μετά την αποχώρηση αυτής από την συνεδρίαση.

Η χρήση της κάρτας της Ευρωβουλευτού από το συνάδελφο και συνεργάτη της, ενώ εκείνη ήταν απούσα, θεωρήθηκε σαν μια πράξη απαξιωτική για το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας γενικότερα, που επιτάσσει όπως η ψήφος εκφράζει την ελεύθερη βούληση του φορέα της. Η υποβολή της πρέπει επομένως να γίνεται αυτοπρόσωπα και χωρίς υποβολείς.

Την 28/10/2015 φαίνεται να έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 8 ψήφοι στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο όνομα της Λεπέν, αν και εκείνη είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα. Η αμοιβή των Ευρωβουλευτών γνωρίζει κάποιες αυξομοιώσεις, εν είδει επιβράβευσης, αναλόγως των συμμετοχών τους σε ψηφοφορίες. Για το λόγο αυτό υπάρχουν υπόνοιες ότι η παραπάνω πρακτική υποδείχθηκε από την ίδια την Ευρωβουλευτή, της οποίας η προσωπική ευθύνη ελέγχεται.

Διαβάστε την είδηση εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.