Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός Επίτροπος

Απερίφραστα εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάχθηκε ο Γερμανός Επίτροπος λίγο πριν εκπνεύσει το 2015. Η τοποθέτηση αυτή έγινε με αφορμή το κονδύλιο των 3 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε να χορηγηθεί στην Τουρκία για να συνδράμει αυτή στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην ΕΕ. Ο κ. Christoph Strasser δήλωσε ότι η κατάσταση στη γείτονα χώρα, όσον αφορά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι χαώδης και επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Ερντογάν. Ο Επίτροπος επεσήμανε ότι η ανάγκη της ΕΕ για βοήθεια στο προσφυγικό, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει σε καμία περίπτωση εκπτώσεις ως προς τα στάνταρτ που αυτή έχει θέσει στα υπό ένταξη κράτη, αναφορικά ιδίως με το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσιάζει την κατάσταση στην Τουρκία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στους τομείς που ενδιαφέρουν για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Επίσης, θέτουμε ξανά υπόψη σας άρθρο του συνεργάτη μας κ. Δ. Τουτουντζόγλου σε σχέση με τα pros και τα contras της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως αυτά διατυπώνονται στον διεθνή τύπο από ιθύνοντες και την κοινή γνώμη. Βρείτε το άρθρο εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.