Δικαστήριο απαγορεύει τη μεταχείριση κατσίκας ως κατοικιδίου

VG München Urt. v. 18.09.2019, Az. M 23 K 19.2773: Απομάκρυνση οικόσιτου ζώου από τον ιδιοκτήτη του επειδή το μεταχειρίζεται ως ζώο συντροφιάς, ενώ δεν είναι.

Μια περίεργη υπόθεση χειρίστηκε πρόσφατα γερμανικό δικαστήριο με αντικείμενο τον “Hui Buh”, ένα κατσικάκι, το οποίο οι Αρχές απομάκρυναν από τους ιδιοκτήτες του, επειδή έκριναν ότι ο τρόπος διαβίωσής του συνιστούσε κακοποίηση. Ιδιοκτήτες του ζώου και προσφεύγουσες ήταν μια 29χρονη Γερμανίδα και η μητέρα της. Παρατηρήθηκε, ότι οι γυναίκες αντιμετώπιζαν το ζώο ως κατοικίδιο, το μεγάλωναν και το κοίμιζαν μέσα στο διαμέρισμά τους και δη σε κρεββάτι, ενώ το μετέφεραν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, τοποθετημένο σε μπροστινό κάθισμα στην ποδιά του συνοδηγού κ.α. Εν γένει, η μεταχείριση προσήκε σε ζώο συντροφιάς και δεν άρμοζε στις ιδιαιτερότητες ενός βοοειδούς. 

Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης του ζώου από τους ιδιοκτήτες του και την ανάθεση της φύλαξης και φροντίδας του στους υπευθύνους ειδικού χώρου φιλοξενείας. Απαγόρευσε ταυτόχρονα να αναλάβουν στο μέλλον οι προσφεύγουσες τη φροντίδα άλλης κατσίκας, όπως και να ανατεθεί η φροντίδα του συγκεκριμένου ζώου σε άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας. 

(Ιστορίες δικαστηριακής τρέλας…με χρήσιμα συμπεράσματα για την εφαρμογή του δικού μας Ν. 4039/2012) 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.