Εγκύκλιος (με άρωμα) εκλογών

Εκδόθηκε εγκύκλιος για τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές της 26ης Μαίου 2019. Σπεύσατε να δηλώσετε προτίμηση ή να υποβάλλεται αίτηση εξαίρεσης, όσοι έχετε δικαίωμα διορισμού κατά τα αναλυόμενα εδώ.

Περαιτέρω οδηγίες εξέδωσε ο ΔΣΑ:

“Οσοι Δικηγόροι, αλλά και Ασκούμενοι επιθυμούν να διορισθούν ή να εξαιρεθούν ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές 2019 θα πρέπει να καταθέσουν  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτηση τους από την ΠΕΜΠΤΗ 11.04.2019 μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2019 και ώρα 23:00, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr

Στη διεύθυνση αυτή θα οδηγούνται και από τα αντίστοιχα Banners των δικτυακών τόπων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συναδέλφων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, γραφείο δίπλα στο Αρχείο) από τις 08:00 έως 14:00 με συνδρομή υπαλλήλων του ΔΣΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

1.      Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2.      Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητος (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

3.      Τους διορισμούς θα κάνει o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

4.      Δε θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση και για διορισμό αναπληρωματικών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

5.     Στους προς διορισμό Δικηγόρους δεν περιλαμβάνονται:

α) Όσοι έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 68 παρ. 5 του Π.Δ. 26/2012 ) δηλαδή, δε θα συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που έχουν γεννέθλιο ημέρα πριν την 26η Μαΐου 1952.

β) Όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης κατά την υποβολή του καταλόγου των διοριστέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (19.04.2019).

γ) Οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός εάν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

δ) Όσοι ανακηρύσσονται υποψήφιοι για Ευρωβουλή και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Σημείωση: Όσοι Δικηγόροι Αθηνών δεν είναι οικονομικά ενήμεροι (εξόφληση ή ρύθμιση) για τις συνδρομές ετών έως και 2018 δεν θα περιληφθούν στον κατάλογο προς διορισμό που θα αποσταλεί από το ΔΣΑ στον Άρειο Πάγο. 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.