Διαγωνισμός νέων Δικηγόρων από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου

Η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου [ERA] σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Βαρσοβίας και την υποστήριξη της CCBE διοργανώνουν πανευρωπαϊκό δικηγορικό διαγωνισμό για Νέους και Ασκούμενους δικηγόρους.

Ο διαγωνισμός αυτός συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 με σκοπό την παροχή περισσότερης διασυνοριακής κατάρτισης με τη μορφή διαγωνισμού για νέους και ασκούμενους δικηγόρους από διαφορετικά κράτη μέλη.

Με τον πανευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό προάγεται η εξοικείωση στο Ενωσιακό Δίκαιο αλλά και η επαφή-γνωριμία ανάμεσα σε νέους δικηγόρους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίο σε «καθεστώς ομάδας» θα μοιραστούν κοινές αξίες και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα συζητήσουν νέες προοπτικές σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η οικοδόμηση μιας γνήσιας ευρωπαϊκής νομικής κουλτούρας και η προώθηση πολύτιμων συνεργειών μεταξύ των νομικών επαγγελμάτων από τα διάφορα κράτη μέλη θα συμβάλει στην ενίσχυση του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης στην ΕΕ.

Ο ευρωπαϊκός αυτός διαγωνισμός απευθύνεται σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις (Φεβρουάριο 2020 και Φεβρουάριο 2021) στην έδρα της ΕRA στην Τριρ.

Το κόστος εγγραφής είναι €236 (υλικό και γεύματα). Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον κάλυψης εξόδων (οδοιπορικών και καταλύματος) μέχρι του ποσού των €400 από το Πρόγραμμα Justice της ΕΕ.

Υπεύθυνος Προγράμματος για την Ελλάδα : Νικολαος Β.Κουτκιάς (Μέλος ΔΣ ΔΣΑ/ email: nkoutkias@law.com.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.younglawyerscontest.eu.

Πηγή dsa.gr 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next