Διεθνές Συμπόσιο: Artificial Intelligence and Normative Challenges

Το Ίδρυμα Κούφα για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, υπό την αιγίδα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, διοργανώνει διεθνή διήμερη επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Artificial Intelligence and Normative Challenges: International and Comparative Legal Perspectives».

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) – τόσο υπό την παρούσα περιορισμένη μορφή της και ακόμα περισσότερο υπό τις πιθανές μελλοντικές μορφές της (όπως η Γενική και η Εξελιγμένη Νοημοσύνη) – έχει δημιουργήσει ανησυχίες αλλά και προσδοκίες. Οι υπαρκτές και οι πιθανές συνέπειες της ΤΝ εξελίσσονται διαρκώς και εφαρμόζονται σχεδόν σε κάθε όψη της ανθρώπινης ζωής σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο: Από τη χρήση κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τη χρήση αυτόνομων όπλων, από την ψηφιοποίηση της γνώσης και της πληροφορίας έως και τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα της ΤΝ, εγείρονται απροσδόκητα, έως πρόσφατα, φιλοσοφικά, υπαρξιακά, πολιτικά και νομικά ζητήματα.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να εξερευνήσει την επίδραση της ΤΝ σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και την αντίδραση του δικαίου γενικότερα, και ειδικότερα του διεθνούς δικαίου, προς τις εξελίξεις της ΤΝ, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων απόδοσης ευθύνης και καταλογισμού, νομικής προσωπικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας και πατεντών, ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαίου χρήσης βίας και ανθρωπιστικού δικαίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα (χωρίς διερμηνεία) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, τις ημέρες

Thu, Apr 1, 2021 14:30 CET/15:30 EET – 21:00 CET/22:00 EET
Fri, Apr 2, 2021 9:00 CET/10:00 EET – 15:30 CET/16:30 EET


Η επιστημονική εκδήλωση χωρίζεται σε 8 συνεδρίες. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Τον σύνδεσμο παρακολούθησης και συνεχή ενημέρωση για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.koufafoundation.org/artificial-intelligence-and-normative-challenges/.

Για τυχόν ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ai.normative@gmail.com.

 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.