Πέθανε η επ. Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Α. Λιούρδη

Έφυγε από τη ζωή η Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Αγλαΐα (Άγκυ) Λιούρδη.

Η Άγκυ Σπ. Λιούρδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1980. Κατόπιν συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο Georg-August της πόλεως Goettingen Γερμανίας, από όπου και έλαβε Διδακτορικό Τίτλο στο γνωστικό αντικείμενο του Ποινικού Δικαίου. Ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε Ποινικό Δίκαιο, Ποινική Δικονομία, Δικαστική Ψυχολογία και Ψυχιατρική και Ιατρικό Δίκαιο.
Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ποινικού Δικαίου (SIDP), του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της Ένωσης Ποινικολόγων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαιικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου της Υγείας. Τέλος, ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του νομικού περιοδικού «ΠΟΙΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα για διάφορα ζητήματα ποινικού δικαίου, ποινικής δικονομίας και ιατρικής ποινικής ευθύνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τομέα Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

“Ο Τομέας Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα μόλις πληροφορήθηκε με βαθειά θλίψη την είδηση για τον θάνατο της ΑΓΛΑΪΑΣ (ΑΓΚΥΣ) ΛΙΟΥΡΔΗ, Επίκουρης Καθηγήτριας Ποινικού Δικαίου, που υπήρξε  πρότυπο Πανεπιστημιακού Δασκάλου, γαλούχησε χιλιάδες φοιτητές συνεισφέροντας ουσιαστικά με ευγένεια, ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια στη νομική επιστήμη και συνέβαλε καθοριστικά στο υψηλό επίπεδο των νομικών σπουδών.

Ο Τομέας τιμώντας τη μνήμη της εκλιπούσης, αλησμόνητης και αγαπητής συναδέλφου  επί σειράν ετών, απεφάσισε:

  • Να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία στο κτήριο της Νομικής
  • Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς της εκλιπούσης
  • Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία   
  • και να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Ιστότοπο του Τομέα  & της Νομικής Σχολής.

Ο  Διευθυντής του Τομέα

Καθηγητής Χρίστος  Χ.  Μυλωνόπουλος”

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.