Συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης απορρίπτουν συμβιβασμό με Germanwings

Αμέσως μετά το τραγικό αεροπορικό ατύχημα της Germanwings τον περασμένο Μάρτιο, η εμπλεκόμενη εταιρία, θυγατρική της Lufthansa, προσέφερε σε στενούς συγγενείς των 150 επιβατών της μοιραίας πτήσης από 50.000 ευρώ, για την οικονομική τους υποστήριξη ενόψει του απροσδόκητου χαμού των οικείων τους. Το ποσό δόθηκε χωρίς υποχρέωση των λαβόντων να αποδείξουν επέλευση ζημίας.

Πρόσφατα, η εταιρία επανήλθε, προσφέροντας αυτή τη φορά 25.000 ευρώ κατ’ άτομο στους συγγενείς των θυμάτων της πτήσης 4U9525 για την αποκατάσταση της ψυχικής τους οδύνης. Όσοι μάλιστα από αυτούς διαμένουν στη Γερμανία, δικαιούνται 10.000 ευρώ επιπλέον κατ’ άτομο, ως αποζημίωση για τεκμαιρόμενη βλάβη της υγείας τους από το δυστύχημα (νευρικός κλονισμός, καρδιολογικές παθήσεις κλπ.), χωρίς και πάλι να απαιτείται απόδειξη, ότι τέτοια βλάβη όντως επήλθε. Οι οικογένειες των θυμάτων διατηρούν το δικαίωμα, άλλωστε, να διεκδικήσουν δικαστικά αποζημίωση για περαιτέρω ζημία (π.χ. έξοδα κηδείας, στέρηση υπηρεσιών και διατροφής), εφόσον μπορούν να την αποδείξουν.

Με επιστολή τους, πάντως, προς την Germanwings, οι συγγενείς των άτυχων επιβατών δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το προσφερόμενο ποσό για την αποκατάσταση της ψυχικής τους οδύνης από το χαμό των οικείων τους (25.000 ευρώ), το οποίο υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είναι εξαψήφιο…

Διαβάστε την είδηση και στον ξένο τύπο: Business Insider & SZ.de

KURZSICHTICH mini

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.