Διεθνές συνέδριο για τη Συνθήκη MACOLIN: ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δελτίο Τύπου

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΗΜΕΤ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ «CLEANSPORTS

«ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ (MACOLIN). ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»

Macolin Convention. IP, Sports and Commerce

Η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για την Συνθήκη Μακολέν για την καταπολέμηση των Χειραγωγημένων Αγώνων – CLEAN SPORTS –  διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΚΟΛΕΝ (MACOLIN). ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ/Macolin Convention. IP, Sports and Commerce» στην Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο THE MET HOTEL.  Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου.

Την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης.

Keynote Speakers

 • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
 • ANGELO RIGOPOULOS Managing Director of Integrity & Regulatory της UEFA με θέμα: Χειραγώγηση Αγώνων – Το νομικό πλaίσιο της UEFA
 • SALAZAR MENDIAZ PABLOEUROPOL – Η καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων από την EUROPOL. Τακτικές και διαδικασίες.
 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ , Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου (IASL), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου (ΕΚΕΑΔ) πρ.Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΝΤΑ Δικηγόρος και Marketing Coordinator της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με θέμα Κύπρος και Στημένα Παιχνίδια.  Μέθοδοι και Τρόποι Αντιμετώπισης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
 • RANY SADER – Δικηγόρος,  ο οποίος εκπροσωπεί την 5η γενιά του παλαιότερου και πιο διακεκριμένου οικογενειακού εκδοτικού οίκου Arab Legal (SADER Legal Publishing) που ιδρύθηκε το 1863 και αποτελεί  τις πρώτες Δικηγορικές Εταιρείες του Λιβάνου

Στο ειδικά μέχρι στιγμής διαμορφωμένο επιστημονικό πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου, περιλαμβάνονται θέματα όπως

 1. Διαφθορά, παράνομο Στοίχημα και Χειραγώγηση Αγώνων, ένα παγκόσμιο φαινόμενο?ΠΕΝΝΥ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ, Δικηγόρος MSc –   Επικεφαλής των Διεθνών Υποθέσεων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin)
 2. Match Fixing: Οι σημαντικότερες υποθέσεις και αποφάσεις σε Διεθνές Επίπεδο. – ΆΛΚΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – Δικηγόρος, Διδάκτορας Νομικής Αθλητισμού, Ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Αθλητικού Δικαίου, – Νομικός Σύμβουλος ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 3. Οι στημένοι αγώνες ως αθέμιτος ανταγωνισμός ΕΛΕΝΗ ΤΖΟΥΛΙΑ. Δικηγόρος Ph.D Εμπορικό δίκαιο, LL.M. (Uni Heidelberg)
 4. Διαφθορά στον αθλητισμό και χειραγώγηση αγώνων : στρατηγικές αποτροπήςΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – Sports Management Expert – Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελληνικών Ομάδων και Στοιχηματικών Εταιρειών του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin)
 5. Τα εμπορικά σήματα και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζονται από ένα χειραγωγημένο παιχνίδι. Υπολογισμός της εμπορικής αξίας και του δημιουργούμενου χάσματος. Ποια θα ήταν η καθαρή εμπορική αξία των εμπορικών σημάτων και, κατά συνέπεια, η πραγματική αξία του αθλητή των κλαμπ κλπ; – ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, IPR, Υπεύθυνη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin)
 6. Match fixing: Η χρήση των στοιχηματικών πειστηρίων και των ειδοποιήσεων για ύποπτη στοιχηματική συμπεριφορά για την απόδειξη και καταπολέμηση του match fixing.ΣΟΦΙΑ ΣΠΑΝΙΔΟΥ – Δικηγόρος, LLM στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, LLM στο διεθνές δίκαιο του αθλητισμού – Επικεφαλής Τμήματος Ανάπτυξης Θέματος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Συνθήκη του Μακολέν (Macolin)
 7. Πώς μια χώρα εκτός ΕΕ ασχολείται με ένα χειραγωγημένο παιχνίδι και πώς αυτό επηρεάζει τις συμβάσεις και γενικά την Διανοητική Ιδιοκτησία: Περιφέρεια που έχει επιλεγεί: Λίβανος. – RANY SADER ο οποίος εκπροσωπεί την 5η γενιά του παλαιότερου και πιο διακεκριμένου οικογενειακού εκδοτικού οίκου Arab Legal (SADER Legal Publishing) που ιδρύθηκε το 1863 και από τις πρώτες Δικηγορικές Εταιρείες του Λιβάνου
 8. Το αδίκημα της δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στη θεωρία και στη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίωνΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΠΑΣΑΡΑΣ – Δικηγόρος Μ.Δ.Ε Ποινικών Επιστημών Νομικής Σχολής Αθηνών, Μ.Δ.Ε Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Φορολογικού Δικαίου Α.Σ.Ο.Ε
 9. Επιπτώσεις των στημένων παιχνιδιών ως προς τις συναλλακτικές σχέσεις του νομικού προσώπου με τρίτους αλλά και ως προς το ίδιο το νομικό πρόσωπο ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ Δικηγόρος LLM.

Περισσότεροι ομιλητές να ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε δικηγόρους του αθλητικού, ποινικού, εμπορικού, αστικού δικαίου, συμβολαιογράφους, αθλητές, agents, marketing, εμπορικά τμήματα αθλητικών ομάδων, εμπορικά τμήματα εταιρειών – χορηγιών,  κοκ) Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται θα είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου (www.cleansports.net).

Στο συνέδριο θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του RMF –  Reporting Match Fixing, ενός προγράμματος ειδικά ανεπτυγμένο για την προάσπιση των αθλητικών αγώνων.

Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη αποστολή δελτίου συμμετοχής που μπορείτε να το ζητήσετε ηλεκτρονικά στο admin@cleansports.net  

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.