Λειτουργία δικαστηρίων στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου από 6/4/21

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651, από αύριο Τρίτη 6/4/21 στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (διασποράς του ιού Covid19), εκδικάζονται:  

 • Νέα Τακτική
 • Δίκες ενδίκων μέσων ενώπιον των Εφετείων που αφορούν εργατικές διαφορές, ανακοπές κατά της εκτέλεσης και διατροφές, οι οποίες έχουν εκδικαστεί στον πρώτο βαθμό αντιμωλία των διαδίκων είτε με αυτοπρόσωπη παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων είτε με δήλωση των άρθρων 242 και 524 ΚΠολΔ έστω και ενός εκ των πληρεξουσίων.
 • Δίκες α’ βαθμού εργατικών διατροφών και ανακοπών κατά της εκτέλεσης με μάρτυρες (χωρίς δήλωση των πληρεξουσίων).
 • Δίκες εφέσεων κατά ερήμην αποφάσεων, εισαγομένων κατά το άρθρο 528 ΚΠολΔ που αφορούν εργατικές διαφορές, ανακοπές κατά της εκτέλεσης και διατροφές με μάρτυρες.
 • Εκουσία πρώτου βαθμού, εκουσία πρώτου βαθμού που αφορά ειδικούς νόμους και δίκες πρώτου βαθμού Ν. 3869 και Ν. 4745 με ένορκες (με δήλωση των πληρεξουσίων την προτεραία της δικασίμου).
 • Δικαστική συμπαράσταση, κήρυξη κυρίας και στις δίκες των άρθρων 68 επ. Ν. 4307/2014 με μάρτυρες (χωρίς δήλωση των πληρεξουσίων).
 • Εκουσία δευτέρου βαθμού, εκουσία δευτέρου βαθμού που αφορά ειδικούς νόμους και δίκες δευτέρου βαθμού του 3869 και του 4745 με αυτοπρόσωπη παράσταση των πληρεξουσίων και ένορκες (με δήλωση των πληρεξουσίων την προτεραία της δικασίμου).
 • Ασφαλιστικά με αντικείμενο εργατικές διαφορές, ανακοπές, αιτήσεις αναστολής κατά της εκτέλεσης και διατροφές με μάρτυρες (χωρίς δήλωση των πληρεξουσίων).
 • Αγωγές του άρθρου 22 Ν. 1264/1982 (Α’ 79). 
 • Προσωρινές διαταγές, οι οποίες συζητούνται δια υπομνημάτων χωρίς μάρτυρες. 
 • Όλες οι διαδικαστικές πράξεις και ενέργειες που ορίζονται στα άρθρα 68 επ. Ν. 4307/2014, η διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών και οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια αυτών.

Σημειώνεται ότι, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται: αα) η Περιφέρεια Αττικής, αβ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αγ) οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αε) οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αστ) η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αζ) η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αη) η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιο- νίων Νήσων, αθ) η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αι) το Άγιο Όρος (Χερσόνησος Άθω), αια) οι Δήμοι Καλυμνίων, Λέρου και Αστυ-πάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, καθώς και ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αιβ) ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αιγ) ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενό-τητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, αιδ) οι Δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, αιε) ο Δήμος Κα-τερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και ο Δήμος Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αιστ) ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο Δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αιζ) οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.

Ευχαριστούμε τη δικηγόρο κα Μαρία Αγγελή

για την επιμέλεια του κειμένου. 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.