Οι καλύτερες νομικές σχολές στον κόσμο 2022

Η QS Quacquarelli Symonds από το 2004 μέχρι σήμερα επιδίδεται σε αναλύσεις δεδομένων και δημοσιεύει συγκριτικά στοιχεία για τις επιδόσεις των πανεπιστημίων παγκοσμίως, έχοντας πλέον καταστεί ένας από τους πιο αξιόπιστους φορείς στο αντικείμενο. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα των ερευνών της για το 2022 κι εμείς απομονώσαμε αυτά που αφορούν τις νομικές σπουδές και τα θέτουμε υπόψη σας προς ενημέρωσή σας.

Με κριτήρια λοιπόν α) την ακαδημαική φήμη (academic reputation), β) τη φήμη μεταξύ εργοδοτών (employer reputation), γ) τις αναφορές (citations) ανά επιστημονική δημοσίευση, δ) τη διεθνή διεπιστημονική ερευνητική δικτύωση (networking), και ε) τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας h, προκύπτει η κατάταξη των νομικών σχολών σε παγκόσμιο επίπεδο που θα βρείτε εδώ

Την πρώτη δεκάδα καταλαμβάνουν οι νομικές σχολές των πανεπιστημίων:

  1. Harvard University
  2. University of Oxford
  3. University of Cambridge
  4. Yale University
  5. Stanford University
  6. New York University
  7. London School of Economics and Political Science
  8. Columbia University
  9. UC Berkeley
  10. University of Chicago

Από τα Ευρωπαικά πανεπιστήμια καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν τα βρετανικά και ολλανδικά, ενώ σε υψηλές θέσεις βρίσκονται και γερμανικά πανεπιστήμια σε Βερολίνο, Μόναχο και Χαιδελβέργη. Στη θέση 251 συναντούμε τη νομική σχολή του Καποδιστριακού και στη θέση 301 του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. 

Περιηγηθείτε στον κατάλογο οι ίδιοι με την ησυχία σας! 

 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.