Παρά τη σχετική παραγγελία η Apple δεν ξεκλειδώνει iphone τρομοκράτη

Στα τέλη του 2015 ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί από πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στο San Bernardino της California. Οι δράστες, ο Syed Farook και μια γυναίκα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, αφού κατάφεραν να σκοτώσουν 14 και να τραυματίσουν σοβαρά 22 άτομα. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν: [] []

Την εγκληματική αυτή ενέργεια ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό των κινήτρων των δραστών. Στα πλαίσια αυτών των ερευνών επιχειρήθηκε και εξέταση του κινητού τηλεφώνου του Syed Farook, ενός iphone τύπου 5C. Κατά την προσπάθειά τους όμως να “σπάσουν” τον κωδικό πρόσβασης, οι Αρχές φαίνεται ότι κλείδωσαν το τηλέφωνο, όπως συμβαίνει αυτόματα χάρη σε ειδική εφαρμογή ασφαλείας της Apple.

Και ενώ έχει εκδοθεί δικαστική παραγγελία προς την εταιρία να “ξεκλειδώσει” το τηλέφωνο για λόγους δημοσίας τάξης και εν γένει πρόδηλου δημοσίου συμφέροντος, η Apple αντιδρά επικαλούμενη λόγους απορρήτου των συστημάτων ασφαλείας που εφαρμόζει στα κινητά της και των τρόπων μέσω των οποίων αυτά εξουδετερώνονται. Η εταιρία προειδοποιεί ότι αν διαρρεύσει ο τρόπος απενεργοποίησης του αυτόματου κλειδώματος των smartphones της, αυτά θα είναι έκθετα σε επιθέσεις από hakers, μυστικές υπηρεσίες και οργανώσεις. Έτσι θα τεθεί σε κίνδυνο η ιδιωτικότητα των χρηστών. Διαβάστε το σκεπτικό της εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.